Hoppa till sidans innehåll

RÖSS och spanska RCNT genomför det årliga utbytet av optimistseglare

10 AUG 2019 00:06
Varmt mottagande på Real Club Nautico Torrevieja när 7 barn från RÖSS, Lars Ahnér (ansvarig för utbytet) och Martin Carlén (RÖSS Träningsansvarig) anlände i Juni 2019.
  • Skapad: 10 AUG 2019 00:06

Sedan tiotalet år tillbaka har RÖSS och Real Club Nautico Torrevieja ett årligt utbyte av optimistseglande ungdomar.

Upplägget är att först åker RÖSS ungdomarna med ledare till Torrevieja, Spanien och sedan kommer de spanska barnen till Sverige med coacher för att träna i svenska vatten och även delta i Lilla Tjörn Runt.

 

  • Det känns fantastiskt kul att ha varit i Torrevieja en vecka med sju optimistseglande barn från RÖSS. Där har de lärt känna sex spanska barn i samma ålder som nu i sin tur ska komma till oss tredje veckan i augusti, säger Lars Ahnér som är ansvarig på RÖSS för utbytet. Han fortsätter;
  • Våra barn har stormtrivt i Spanien! Och vi fick ett fantastiskt mottagande på Club Nautico. Hela utbytet bygger på mycket engagemang från föräldrar och att barnen bor hemma hos varandra i Spanien och Sverige. Det ger en extra kulturell dimension.

 

Martin Carlén , Träningsansvarig på RÖSS håller med. 

  • Det här utbytet är toppen! Det är nyttigt för barnen att få prova på att segla i en främmande miljö. Spanska barn brukar uppskatta skärgården i Göteborg som upplevs som exotisk.

 

I Spanien besöktes även Saltanläggningarna och Saltsjöarna i Torrevieja och andra aktiviteter som Bounce mm. När de spanska barnen kommer till Sverige hägrar besök på Ostindiefararen, Slottskogen och sista dagen; Liseberg.

 

PRESS Release från Real Club Nautico Torrevieja finns på:

http://www.rcnt.com/es/actualidad/el-club-de-vela-sueco-ross-y-el-rcnt-realizan-el-intercambio-anual-con-los-ninos-y-ninas-de-optimist

 

Frågor kring utbytet kan besvaras av Lars Ahnér

This is a mailto link

Skribent: Lars Ahnér
Epost: Adressen Gömd

 

 

 

 

Postadress:
Rörviks SS - Segling
c/o Hinton, Hammarvägen 194
42165 Västra Frölunda

Besöksadress:
Hammars Badväg 41
42167 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: +46706878730, 1230851386
Fax: 1230851386
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

Stort tack till RÖSS sponsorer

  svenska sjö

 

 

 

  

 

  

 

 

 

Bli RÖSS Sponsor

 

 

 

@rorviksss