Hoppa till sidans innehåll

Träning


Välkommen till RÖSS träningsgrupper!

Efter prova-på och seglarskola är man välkommen att fortsätta grön grupp. Grön Optimist eller Feva är en naturlig fortsättning på seglarskolan. Allt eftersom man lär sig mer fortsätter man i blå respektive röd grupp. Äldre seglare tränar Storbåt.

Här finns lite allmän information om hur träningsgrupperna är uppbyggda, hur man anmäler sig och vad som ingår. Under respektive träningsgrupp finns uppgifter om ledare, lagledare mm och under kalendern läggs alla tider in.

TRÄNINGSGRUPPER:

RÖSS har följande träningsgrupper:

  • Enmansbåt: OPTIMIST GRÖN, OPTIMIST BLÅ, OPTIMIST RÖD och STORBÅT (Laser & E-jolle)
  • Tvåmansbåt: FEVA
  • Flermansbåt: ALLSVENSKAN

 

TRÄNARE:

Våra ledare är otroligt viktiga för RÖSS och deras engagemang, kunskap och förmåga att förmedla glädjen med segling är grunden i vår verksamhet. Klicka här för att läsa om alla våra duktiga tränare

 

TIDER & TRÄNINGSCHEMA: 

Under respektive grupps kalender finns det noterat vilka tider som gäller.

 

ORGANISATION:

Segling är en individuell sport men i RÖSS träningsgruppen bildar man ett ”lag”, man tränar tillsammans, åker på kappseglingar tillsammans och gör roliga saker tillsammans så man blir kompisar både på vattnet och i land. Läs om RÖSS värdegrund Klicka

Varje träningsgrupp har en huvudtränare samt en förälder som lagledare.  Under respektive träningsgrupp finns telefonnummer och mailadresser till huvudtränare och lagledare i respektive grupp. Anmäl alltid till tränaren om du får förhinder.

Huvudtränaren: Ansvarar för träningen på vattnet, teori och planeringen av seglingen. Tränaren är också med på externa kappseglingar som coach. Till en träningsgrupp kan höra flera ledare som fungerar som medhjälpare eller som vikarie när huvudtränaren har förbinder. Under fliken Tränare kan man läsa om RÖSS duktiga tränare och här finns också telefonnummer.

Lagledaren: Är en förälder i gruppen som informerar och ansvarar för att lägga in uppgifter på hemsidan och hålla kalendern uppdaterad. Lagledaren är med i träningsutskottet och planerar tillsammans med tränaren externa regattor, resor, körningar av följebåtar, sociala aktiviteter mm. Lagledarrollen kan delas av två personer.

Alla föräldrar hjälps åt med olika uppgifter i gruppen och på arbetsdagar.

ANMÄLAN och val av träningsgrupp

Man anmäler sig halvårsvis, till Höstträning respektive Vårträning, se under respektive grupp eller kontakta lagledaren. Här finns uppgifter om kostnad för träning i respektive grupp och avgifterna skickas ut via Idrottonline. Bytet mellan optimistgrupperna skall alltid ske i samråd med tränarna och mer info om det kan ni läsa om här Strukturen av RÖSS träningsgrupper

I träningsavgiften igår:

  • HÖST- RESPEKTIVE VÅRTRÄNING enligt träningsschema
  • DAGLÄGER, I träningen ingår ett par dagars dagläger i respektive vår- och höstträning. Tider för detta beslutas i respektive träningsgrupp, det kan vara ett par dagar på sommarlovet eller ett antal helgdagar.
  • EXTERNA REGATTOR Gemensamt deltagande på utvalda regattor, tränare följer med som coach. Vid regattor med övernattning på annan ort betalar deltagande seglare för tränarnas mat och boende.
  • TORSDAGSSEGLINGAR I RÖSS, grön grupp har egen tränare och träning på torsdagarna
  • SOMMARTRÄNING, under några utvalda veckor under sommaren bedriver klubben gemensamma träning för seglarna i RÖSS olika träningsgrupper.
  • FYSTRÄNING UNDER VINTERHALVÅRET, inomhus-fys respektive utomhus-fys/löpning. Fysträningen är en viktig del av träningsverksamheten, både ur träningssynpunkt och social synpunkt och särskilt viktigt om man inte har någon annan vinteraktivitet som ger mycket fysisk träning.
  • VINTERTRÄNING (Upplägg olika beorende vilken seglingsgrupp)

 

För information om respektive grupp se länkar nedan:

Arbetsrum Senast ändrat
Optimist Grön 2018-02-07
Optimist Blå 2018-02-07
Optimist Röd 2018-04-29
Feva 2018-02-07
Storbåt 2018-04-02

 

 

 

 

Postadress:
Rörviks SS - Segling
c/o Hinton, Hammarvägen 194
42165 Västra Frölunda

Besöksadress:
Hammars Badväg 41
42167 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: +46706878730, 1230851386
Fax: 1230851386
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

Stort tack till

RÖSS Sponsorer

 

 

 

 

 

 

 

Bli RÖSS Sponsor

 

 

 

@rorviksss