Hoppa till sidans innehåll

Hem

Välkommen till nytt seglingsår

06 MAR 2022 17:31
Välkommen till ett nytt år i Rörviks Segelsällskap
  • Skapad: 06 MAR 2022 17:31

På årsmötet i februari valdes en ny styrelse som består av

Mattias Kjellberg, Ordförande 0704-855076

Kristina Axe, Kassör,

Charlotta Olofsson, Administratör

Martin Carlen, Material och Tävling/Evenemang

Jesper Nicolin, Träning

 

Inför året har vi några nyheter gällande hur vi kommer att driva klubben framåt vilket vi kort presenterar här.

 

Träning

Blå och röd optimistgrupp slås samma till en grupp med flera tränare. På detta sätt kan man ofta dela in gruppen i flera mindre grupper för att träningen skall bli så givande som möjligt för alla samtidigt som man kan nyttja de fördelar som en större grupp ger i vissa moment. Vi hoppas att detta träningsupplägg också kommer öka gemenskapen i föreningen.

Grön optimist och Feva fortsätter träna som tidigare

Faktura på träningsavgift, optimistplatshyra och medlemskap kommer att skickas ut inom kort. På grund av kraftigt höjda priser på bensin och ökande lönekostnader så tvingas vi tyvärr höja träningsavgiften i de träningsintensiva grupperna med ca 10%.

Klubben bygger helt på ideella krafter och all hjälp behövs för att föreningen ska fungera. En individ kan inte göra allt men om alla gör lite så räcker det väldig långt För att skapa möjligheter för roliga och effektiva träningar och alla evenemang så skapas två utskott..

 

Tävling/evenemang och Material

För att skapa dessa utskott kommer Martin att kalla till kort uppstartsmöte vilket vi hoppas alla kan närvara på. Alla familjer kommer att tillhöra något utskott och vi skulle vara väldigt tacksamma om de som känner att de är villiga att fungera som sammanhållande i något av dem redan nu kontaktar Martin 0731585003 och erbjuda sin hjälp.

Den 24-25 september har vi glädjande nog fått äran att återigen arrangera Sveriges bästa seglingsarrangemang nämligen LAG-SM i optimist.

 

Uppstartsläger

Helgen 19-20 mars startar säsongen med ett uppstartsläger för alla seglargrupper (grön, blå-röd och Feva). Det kommer att bli två dagar fyllda med aktiviteter med gemensam middag på lördag kväll, dock så blir det ingen övernattning detta år. Träningen ingår i terminsavgiften medan maten kommer att vara till självkostnadspris. Mer information kommer i separat utskick.

Inför detta läger måste vi plocka hem våra ribbar från deras vintervila i Alingsås. Även här är vi tacksamma för hjälp. Mer info om detta på material och evenemangsgruppens korta uppstartsmöte. Om ni kör nu behöver ni inte köra i höst. 😊

 

Hammar

Vi kommer även i år att förlägga lejonparten av träningen i Hammar. Som bekant är Hammar Badförening även en båtklubb med aktiviteter som inte alltid passar bra ihop med barn. De dagar Hammars Badförening planerar för arbete med tunga maskiner ses i tabellen nedan. Dessa arbetsdagar kan vi inte ha träning om inte annat är överenskommet med Hammars Badförenings styrelse.

 I listan i slutet av utskicket framgår också att den period vi kan ha våra jollar på grusplan sträcker sig från 29 maj-26 sep. Under resten av segelsäsongen förvaras optimisterna på gräsplanen ovanför grusplanen. Övrig del av året behöver vi förvara våra båtar hemma (?). 

 

Seglarskola

Enlig gammal god sed så planerar vi för seglarskolor under sommaren. Det är väldigt roligt att se alla glada sommarbarn nere i hamnen och i jollarna så hjälp till att sprida budskapet till alla ni känner så att fler får chansen att upptäcka glädjen med segling. Mer information finns här:  Seglarskola Röss 2022

Vi ser fram emot en aktiv och rolig segelvår när vi hoppas kunnas umgås mer och lära känna varandra bättre än vad som har varit möjligt de senaste 2 åren.

 

Med segelsugna hälsningar

Mattias

 

Hammars Badförenings planeringschema för 2022

04-30

Lördag

Sjösättning för Hammar

05-07

Lördag

Sjösättning

05-14

Lördag

Sjösättning

05-21

Lördag

Sjösättning

     

05-23/27

Onsdag?

Vagnar

05-28

Lördag

Arbetsdag

05-29

Söndag

RöSS tillräder grusplan

     
     

09-17

Lördag

Arbetsdag

09-24

Lördag

RöSS Lag SM

09-25

Söndag

RöSS Lag SM

09-25 - 26

Sön-månd.

RöSS lämnar grusplanen

09-27 - 30

Tis-fredag

Vagnar, en av dagarna

10-01

Lördag

Upptagning

10-08

Lördag

Upptagning

10-15

Lördag

Upptagning

10-22

Lördag

Upptagning

10-29?

Lördag

Höstmöte, arbete

11-05?

Lördag

Höstmöte, arbete

11-12?

Lördag

Höstmöte, arbete

Skribent: Tobias Hinton
E-post: Adressen Gömd

 

 

 

 

Postadress:
Rörviks SS - Segling
c/o Lundgren, Nordfjällsvägen 5
42166 Västra Frölunda

Besöksadress:
Hammars Badväg 41
42167 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: +46723333252, 1230851386
Fax: 1230851386
E-post: info.rorviksss@gmail...

Se all info

HUVUDPARTNER

PARTNERS