Hoppa till sidans innehåll

Seglarskola


Välkommen till RÖSS Seglarskola!

Du/ni är välkomna att anmäla er under fliken Anmälan

 

Vår målsättning är att alla skall lära sig segla, utvecklas och ha roligt!  Vi vill som förening utmärkas av kvalitet i allt vi gör. Vi har som mål att all verksamhet ska genomföras med god planering, engagemang och omtanke om alla som deltar i våra aktiviteter. Alla som kommer till RÖSS skall känna sig välkomna! 

 

RÖSS

Rörviks Segelsällskap, RÖSS, har vuxit mycket och vi har idag en stor segelverksamhet. 2021 deltog ca 200 barn i våra aktiviteter, allt från prova-på och seglarskolor till olika kappseglingsgrupper. Vi är idag en av Sveriges största jolleklubbar med många riktigt duktiga kappseglare.

Läs mer om RÖSS och vår värdegrund under fliken OM RÖSS  Vill du se vad vi gör på seglarskolan och prova-på? Titta under fliken BILDSPEL 

 

BÅTAR

I RÖSS seglar vi optimistjolle, Feva och E-jolle. Man börjar med optimist och vill man segla tvåmansbåt är Feva det perfekta valet. När man är 14-15 år kan man fortsätta att segla E-jolle/laser t.ex. som är en mer avancerad kappseglingsbåt. I RÖSS kan man segla från det man är 7 år till övre tonåren!

Under fliken BÅTAR kan du läsa mer om RÖSS egna båtar och tips om du tänker köpa egen båt. 

 

SEGELVATTEN

Vi håller till i Hammar på Näset söder om Göteborg med fantastiskt fina och skyddade segelvatten. Vi har en egen ö, Guleskär, dit vi ofta seglar.

Det finns en karta under fliken Hitta till RÖSS

 

LEDARE

I RÖSS utbildar vi våra egna tränare som alla har genomgått Svenska seglarförbundets utbildningar. Vi har många duktiga ledare och vi har alltid medhjälpare med på nybörjarkurserna.

 

Läs mer om alla våra duktiga ledare under fliken TRÄNARE, där finns också tel nummer till ansvariga ledare. 

 

AKTIVITETER

Vi anordnar kappseglingar varje torsdagskväll, RÖSS-dagen i juni och familjedagen med klubbmästerskap i september. Läs mer under fliken regattor. Förutom segelträning året runt har vi fysträning, teori och andra sociala aktiviteter.

Läs mer om våra regattor under fliken REGATTOR och aktiviteter finns med i KALENDERN 

 

SEGLARSKOLA och PROVA-PÅ 7-11 år

Vill du segla optimist är bästa sättet att gå vår populära prova-på-kurs som startar i april. På sommarlovet har vi 6-dagars seglarskolor för nybörjare och fortsättare. I Prova- på-kurserna ingår båt och i seglarskolan kan du hyra om du inte har en egen.

Mer information till vänster

 

SEGLARSKOLA och PROVA-PÅ 11-16 år

Vill du segla tvåmansbåt? Oavsett om du är helt nybörjare eller har seglat tidigare är du välkommen till våra seglarskolor för Feva under sommarlovet. Feva är en rolig och snabb tvåmansbåt, ett perfekt sätt att lära sig segling. RÖSS har egna Fevor som ingår i seglarskolan. Vi har också två prova-på-lördagar i maj/juni då du kan komma och prova!

Mer information till vänster

 

FORTSÄTTARE - när du gått i seglarskola...

Har du gått seglarskola så är du hjärtligt välkommen att fortsätta i grön grupp. Grön grupp börjar samtidigt när skolorna börjar och vi har alltid ett föräldramöte i början av terminen. Grön grupp finns för både optimist och Feva

Läs mer under fliken Träning 

LÄS MER

Under respektive flik finns mer information om våra olika kurser.

Läs mer i RÖSS egna skrifter " Seglarskolehandbok för RÖSSare" och "RÖSS Seglarsaga".   
Vi önskar Dig välkommen till Rörviks Segelsällskap och våra fina seglarvatten!

 

 

Uppdaterad: 30 JAN 2021 23:26 Skribent: RÖSS

 

 

 

 

Postadress:
Rörviks SS - Segling
c/o Kjellberg, Möttviksvägen 10B
42166 Västra Frölunda

Besöksadress:
Hammars Badväg 41
42167 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: +46723333252, 1230851386
Fax: 1230851386
E-post: info.rorviksss@gmail...

Se all info

HUVUDPARTNER

PARTNERS