Hoppa till sidans innehåll

SKOLDAGAR MED RÖSS


RÖSS, Rörviks Segelsällskap, har under flera års tid anordnat skoldagar för mellanstadieklasser. Vi håller till i Hammar på Näset med fantastiskt fina och skyddade segelvatten. Vi kan erbjuda en rolig och lärorik dag på sjön med segling, utflykt till närliggande öar och mycket frisk luft.

För vem

För mellanstadieklasser, i första hand 4e och 5e klasser.

När

Vardagar i slutet av maj eller början av juni, alternativt i början av höstterminen. Samling vid 8:30-tiden och avslutning ca kl 14:30. Skoldagarna måste bokas i mycket god tid så vi kan planera med ledare och båtar.

Båtar

Vi använder Giggar från Långedrags sjöscouter som är en stabil segeleka för ca 5 personer. Dessutom använder vi ibland RÖSS egna jollar, optimister och Feva som är en tvåmansjolle. RÖSS har alltid följebåtar för ansvariga ledare.

Ledare och medhjälpare

RÖSS har många duktiga ledare som alla är utbildade av Svenska Seglarförbundet. På skoldagen är någon av våra erfarna ledare ansvarig och dessutom har vi med 2-3 medhjälpare som hör till våra mycket segelkunniga kappseglare i klubben. Det krävs också att minst en lärare är med från skolans sida.

Innehåll

En segeldag med RÖSS innehåller allt från sjövett och segelteori till bad och strandhugg på någon ö. Skoldagen genomförs med hänsyn till väder och vind men vi är utomhus hela tiden och anpassar segling och båtfärder efter rådande vindar.

Utrustning

• Egen flytväst - obligatorisk för alla barn och vuxna.

• Varma kläder - det är alltid kallare på sjön än man tror.

• Regnkläder - byxor och jacka, vi är utomhus oavsett väder!

• Ombyte kläder i en extra plastpåse - gäller alla

• Badkläder om man vill

• Matsäck - Vi äter lunch på någon trevlig ö

Kostnad

Kostnad för en skoldag är ca 3.500 kronor och inkluderar båtar och ledare.

Lite om RÖSS

RÖSS har vuxit och är idag en av Sveriges största jolleklubbar med mer än 200 barn i våra aktiviteter, allt från prova-på och seglarskolor till olika kappseglingsgrupper. RÖSS erbjuder en bred seglingsverksamhet och en satsning på både bredd och elit. Vi har som mål att all verksamhet ska genomföras med god planering, engagemang och omtanke om alla som deltar i våra aktiviteter. Alla som kommer till RÖSS skall känna sig välkomna! På vår hemsida www.rorviksss.se kan man läsa mer om våra kurser och seglarskolor.

Kontakt

Är ni intresserade av en skoldag på havet? Maila till This is a mailto link 

Uppdaterad: 07 JUN 2016 20:26 Skribent: Jessika Fernström

 

 

 

 

Postadress:
Rörviks SS - Segling
c/o Kjellberg, Möttviksvägen 10B
42166 Västra Frölunda

Besöksadress:
Hammars Badväg 41
42167 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: +46723333252, 1230851386
Fax: 1230851386
E-post: info.rorviksss@gmail...

Se all info

HUVUDPARTNER

PARTNERS