Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Torrdräkter


Seglar man höst och vår måste man skaffa sig en torrdräkt! Det är en bra och viktig investering på många sätt, och begagnade torrdräkter har ett bra andrahandsvärde.

Säkerhet

- Krav på torrdräkt om det är kallare än 14 grader i vattnet i grön grupp.
  för övriga grupper gäller torrdräkt eller tjock/varm våtdräkt. 
Den seglare som inte bär lämplig klädsel eller säkerhetsutrustning kommer av säkerhetsskäl avvisas från träning och tävling.

Trygghet

- Tar bort rädslan och obehaget vid kapsejsningar!

Roligt!

- Kan träna på ett annat sätt 
 
I början kan man köpa en enklare modell eller försöka hitta en begagnad torrdräkt. Seglar man mycket bör man skaffa en torrdräkt som "andas".
Begagnade torrdräkter kan vara svåra att få tag på men leta på Blocket, på . Nya torrdräkter kan man köpa t. ex. på Bååths, Swewind, Gill eller på nätet ( se fliken Länkar och "att klä sig").
 
Köp en torrdräkt som är tillräckligt stor, man ska kunna ha underställ och flecetröjor under. Det finns två olika sorters torrdräkter, med eller utan fötter. Det bästa är torrdräkt med fötter men då måste man ha extra stora jollestövlar utanpå och "fötterna" går lätt sönder, man får inte gå omkring i gruset för då går det snabbt hål... För att enklare få på sig jollestövlar utanpå torrdräktsfötterna kan man ta på ett par nylonsockar ovanpå.
Uppdaterad: 18 MAR 2017 12:58 Skribent: Margareta Diedrichs

 

 

 

 

Postadress:
Rörviks SS - Segling
c/o Kjellberg, Möttviksvägen 10B
42166 Västra Frölunda

Besöksadress:
Hammars Badväg 41
42167 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: +46723333252, 1230851386
Fax: 1230851386
E-post: info.rorviksss@gmail...

Se all info

HUVUDPARTNER

PARTNERS