Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Tränare


Våra ledare är otroligt viktiga för RÖSS och deras engagemang, kunskap och förmåga att förmedla glädjen med segling är grunden i vår verksamhet. Flera av våra tränare anlitas som coacher på NM, EM och VM.

SEGELKUNSKAP

RÖSS utbildar egna engagerade och kunniga ledare. De allra flesta har själva seglat i RÖSS och har ett mycket stort seglingskunnande, många har eller håller på med kappsegling på elitnivå.

UTBILDNING

Ledarna utbildas internt på RÖSS genom kursen ”uppdrag segling”, mentorskap, tränarträffar och utvecklingssamtal, och alla våra ansvariga ledare har gått utbildning via Svenska Seglarförbundets och SISU's ledarutbildningar. Det är en unik ledarutbildning att få börja redan som 13-åring med att vara medhjälpare på seglarskolorna till att successivt få mer och mer ansvar.

ERFARENHET

De flesta av våra ledare har jobbat med seglarskolor i många år och har stor erfarenhet. Det är ett stort ansvar att leda nybörjarkurs för 7-10-åringar och förmedla trygghet, säkerhet och glädje eller att coacha RÖSS duktiga kappseglare i segelteknik, teori och personlig utveckling. RÖSS ledare har en viktig roll som förebilder för våra seglare.

 

RÖSS TRÄNARE:

RÖSS HUVUDTRÄNARE 

JESPER GUNNELING är huvudtränare i RÖSS och för Röd Optimist. Som RÖSS huvudtränare kommer jag synas lite i alla grupper där min roll främst handlar om att utveckla träningen och tränarna i alla RÖSS träningsgrupper. Min seglingskarriär började i optimistjollen och fortsatte senare i tvåmansbåt samt lite matchracing. Under den tiden lyckades jag plocka hem några SM-medaljer och vara med på flera internationella tävlingar. Efter studenten 2012 tog min egen seglingssatsning slut vilket bl.a. resulterade i att jag under vinterhalvåret åkte till Tanzania för att vara seglingstränare på en klubb där. De senaste åren har jag varit tränare på ett flertal stora läger och mästerskap. Vid sidan om all segling pluggar jag ekonomi på högskolan vilket jag tycker är roligt och även gjort att jag engagerat mig i RÖSS Ekonomiutskott. Vill man prata något annat än segling med mig så kan man prata aktier för de har jag ett stort intresse för.

Tel. 0739 - fyrtio fyrtiofyra fyrtiotre
Dold talang: Grym på att borsta tänderna

 HUVUDTRÄNARE FEVA & SEGLARSKOLAN

JOHAN HANSSON heter jag och är 19. Har seglat Optimist, Feva och E-jolle i RÖSS i nästa tio år. Idag är jag huvudtränare för Feva gruppen och i sommar är jag även huvudansvarig för seglarskolan, det tycker jag skall bli extremt kul. Så det är mig ni kommer träffa om ni kommer på något av seglarskolorna. Sedan jag började segla har jag velat bli ansvarig för seglarskolan och i år blir det så. Har under hela mitt liv tyckt om att vara vid vattnet och tillbringar mesta delen av somrarna på vattnet i både segelbåt och motorbåt.

Tel. 0768 - åttiosju trettionio femtiofyra
Dold talang: Röss bästa tindrare!

 

  HUVUDTRÄNARE STORBÅT:

ALFONS NYBERG heter jag och är den berömda Huvudtränaren för Storbåtsgruppen. Jag har seglat Optimist, E-jolle och Laser där jag varit med på flera mästerskap. Tyvärr kunde jag inte fortsätta min satsning mot VM-guldet pga knäproblem. Jag har alltid gillat att vara ute på havet och att ta en sväng med RIBen för lite fiske under sommarhalvåret är aldrig fel. När jag inte är ute på havet gillar jag att hålla på med musik och köra bil.

Dold talang: RÖSS bästa DJ, (AKA Pafficii)

 

 

HUVUDTRÄNARE GRÖN OPTIMIST

SEBASTIAN ZAMOLA heter jag och är 18 år. Läser på gymnasiet med teknisk inriktning. Seglingen för mig började när jag var 8 år gammal då jag började segla Optimist i RÖSS. Det fortsatte jag att göra tills jag blev 14 år gammal, då jag bestämde mig för att segla Feva vilket jag gjorde i ett drygt år. Efter detta började jag att segla E-jolle vilket jag fortfarande gör. Jag började som tränare i seglarskolan när jag var 12 år. Hösten 2015 började jag som tränare i Grön Optimist. RÖSS aktiviteterna tar en stor del av min fritid då jag seglar själv, tränar Grön Optimist, seglarskolorna och “prova på seglingen”. Utöver detta så är jag med på övriga aktiviteter inom RÖSS. Favorittävlingen är Lilla Tjörn runt där jag har varit med sju gånger. Jag tycker att det alltid är lika kul att komma ner till Hammar och se hur seglarna utvecklas samt har roligt. Detta driver mig framåt och gör att jag vill lära mig mer samt utvecklas som tränare.

Dold talang: Bra på att lasta cykeln med diverse packning.

 

 HUVUDTRÄNARE BLÅ OPTIMIST

MARCUS WARVNE är en trogen gammal rössare som har varit medlem i klubben i över 10 år, jag går mitt sista år på gymnasiet. Min seglarkarriär började när jag var 7 år gammal med optimisten, jag seglade optimist i drygt 7 år och slutade när jag blev för stor. Efter optimisten började jag segla E-jolle och har nu seglat den i drygt 2 år och tänker fortsätta. Samtidigt som jag seglar E-jolle är jag också tränare för blå optimist tillsammans med Josefine Åkesson. Jag har varit tränare för blå optimist i snart 5 år nu och innan det var jag tränare för Grön Optimist. När jag inte seglar eller är tränare gillar jag att åka ut med min motorbåt och bada, jag gillar också att köra moped och vara med kompisar. På senaste tiden har jag också börjat vindsurfa!

Dold talang: En av RÖSS bästa ryttare! 

 

TRÄNARE OPTIMIST & SEGLARSKOLAN

ESKIL JONASSON heter jag och är tränare för blå och röd optimist. Jag är 16 år och går första året på Kitas natur som tar upp mycket av min tid. Jag har seglat optimist i 6 år där RÖSS var min hemmaklubb och nu seglar jag Laser radial i GKSS. När jag inte seglar gillar jag att vara ute på havet och att åka skidor.
Dold talang: Röss bästa gamer!

 


 TRÄNARE OPTIMIST & SEGLARSKOLAN

SOFIE PETERSSON heter jag. Jag är 18 år och tränare för Grön Optimist. Jag började segla optimist när jag var 7 år i RÖSS och fortsatte att segla det tills jag blev för stor. Efter optimisten har jag seglat mycket ejolle med lite större framgång och varit med på några mästerskap. Utöver seglingen läser jag tredje året ekonomi på gymnasiet med inriktning juridik samt åker mycket skidor och snowboard på vintrarna.

Dold talangOtroligt bra på att laga pannkakor

 


TRÄNARE OPTIMIST & SEGLARSKOLAN

FELIX STEIJNER är jag, är 17 år och är tränare för Grön Optimist. Jag började segla när jag va 8 men började träna i Röss när jag var 13 år. När jag inte är tränare så seglar jag E-jolle i Röss eller så seglar jag en gammal tremastad skonare som heter Ingo. Pluggar också till elektriker på Lindholmenstekniska.

Dold talang: Kan dansa balett 

 

TRÄNARE OPTIMIST & SEGLARSKOLAN

ERIK LANDMARK heter jag. Jag är 19 år gammal och är en go och glad kille från det allt goa och glada Göteborg. Jag har seglat mer än halva mitt liv och så länge jag kan minnas. Jag började med optimisten när jag var 9 år här i Röss och fortsatte segla optimist tills jag växte ur båten vid 14 års ålder. Efter det slängde jag mig direkt in i den roliga och fartfyllda båten Laser, men då Laser inte fanns i Röss var jag tvungen att byta klubb till GKSS. Men jag återvände varje sommar till Röss för att vara seglarskoleledare. Nu har jag tagit en paus från jolleseglandet för att kunna fokusera mer på skolan.

Dold Talang: RÖSS bäste kapsejsare.

 

TRÄNARE OPTIMIST & SEGLARSKOLAN

HANNA GÄRDHAGEN heter jag och är ibland tränare för Optimist. Jag började segla Optimist i Rådasjöns Segelsällskap när jag va 8 år och har sen dess hunnit med många tävlingar och några mästerskap! Efter några år i E-jollen tog jag ett uppehåll i min seglingskarriär för att åka på utbytesår i USA.  Sen dess har jag valt att ta en paus från min egen segling och varit tränare på seglarskolan och i Grön Optimist! När jag inte är på RÖSS läser jag på universitetet, träffar kompisar och gillar att resa!

Dold talang: Kan alldeles för mycket om friends och gossip girl.

 

TRÄNARE OPTIMIST & SEGLARSKOLAN

JOEL WARVNE heter jag och är 19 år. Jag är bland annat tränare för Grön Optimist. Utöver att vara tränare seglar jag också och just nu seglar jag en båt som heter E-jolle vilket jag har gjort sedan jag fyllde 15 år. Innan E-jollen har jag som de flesta seglat optimist vilket jag gjorde i sex år, men de hade nog blivit längre om de inte hade varit för att jag blev för gammal för att få fortsätta. När jag inte seglar eller är tränare så gillar jag även att rida och spela golf.

Dold talangRÖSS bästa golfare  

TRÄNARE FEVA & SEGLARSKOLAN

IRMA HOLMGREN heter jag och är 16 år. Jag har seglat i totalt 10 år nu. Mina första år tillbringade jag i RÖSS då jag seglade optimist och feva. Sen två år tillbaka seglar jag 29er i GKSS. I år kommer jag vara med som tränare för fevan. Jag studerar naturlinjen på gymnasiet och spenderar mycket tid med mina vänner. Om man inte kan hitta mig ute på havet så är skidbacken, simbassängen eller klättervägen tre bra ställen att leta på.

Dold talang: Grym på att vika mjölkpaket

 

 

 

Övriga ledare och medhjälpare i RÖSS:

Fredrik Hansson

Julia Holmgren

Irma Holmgren

Felicia Fernström 

Svea Sahlin

Gustaf Sevedag

Rasmus Lindström

Karolina Landmark

Jonathan Krensler Llado

Uppdaterad: 11 MAR 2018 14:29

 

 

 

 

Postadress:
Rörviks SS - Segling
c/o Kjellberg, Möttviksvägen 10B
42166 Västra Frölunda

Besöksadress:
Hammars Badväg 41
42167 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: +46723333252, 1230851386
Fax: 1230851386
E-post: info.rorviksss@gmail...

Se all info

HUVUDPARTNER

PARTNERS