SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Rörviks Segelsällskap
Välkommen till RÖSS seglarskola
Vår målsättning är att alla skall lära sig segla, utvecklas och ha roligt!  Vi vill som förening utmärkas av kvalitet i allt vi gör. Vi har som mål att all verksamhet ska genomföras med god planering, engagemang och omtanke om alla som deltar i våra aktiviteter. Alla som kommer till RÖSS skall känna sig välkomna! 

 

ANMÄL DIG HÄR!


Mer information, datum, pris mm finner du nedan samt på undermenyerna för våra seglarskolor t ex via mobilen finns en hamburgemeny (tre streck) på höger sida.

RÖSS

Rörviks Segelsällskap, RÖSS, har vuxit mycket och vi har idag en stor segelverksamhet. Varje sommar delstar ca 150 barn i våra aktiviteter, allt från prova-på och seglarskolor till olika kappseglingsgrupper. Vi är idag en av Sveriges största jolleklubbar med många riktigt duktiga kappseglare.

 

BÅTAR

I RÖSS seglar vi optimistjolle, Feva och E-jolle. Barnen börjar med optimist och vill de segla tvåmansbåt är Feva det perfekta valet. När barnen är 14-15 år kan de fortsätta att segla E-jolle/laser t.ex. som är en mer avancerad kappseglingsbåt. I RÖSS kan barn börja segla från 7 år till övre tonåren!

 

SEGELVATTEN

Vi håller till i Hammar på Näset söder om Göteborg med fantastiskt fina och skyddade segelvatten. Vi har en egen ö, Guleskär, dit vi ofta seglar.

 

LEDARE

I RÖSS utbildar vi våra egna tränare som alla har genomgått Svenska seglarförbundets utbildningar. Vi har många duktiga ledare och vi har alltid medhjälpare med på nybörjarkurserna.

 

AKTIVITETER

Vi anordnar kappseglingar varje torsdagskväll, RÖSS-dagen i juni och familjedagen med klubbmästerskap under sensommaren/hösten. Läs mer under fliken regattor. Förutom segelträning året runt har vi fysträning, teori och andra sociala aktiviteter.

Läs mer om våra regattor under fliken regattor och aktiviteter finns med i kallendern

 

SEGLARSKOLA OPTIMIST 7-11 år

Vill du börja segla optimistjolle är bästa sättet att gå i vår populära seglarskola. Optimistjollen är en idealisk jolle att lära sig grunderna i segling i för barn från omkring 7 års ålder och det går bra att segla optimist tills man är 15 år. På sommarlovet har vi 5-dagars seglarskolor för nybörjare och fortsättare. Segling under lekfulla former ger barnen en härlig sommarlovsvecka. I seglarskolan kan du låna en jolle (vilket ingår i kursavgift) om du inte har en egen.


I år erbjuder vi två sorters seglarskola, en klassisk i blandade åldrar och erfarenhet samt en med fokus för kappsegling som riktar sig till barn över 9-år som seglar optimist innan och vill fortsätta kappsegla.

 

SEGLARSKOLA FEVA 12-16 år

Vill du segla tvåmansbåt? Oavsett om du är helt nybörjare eller har seglat tidigare är du välkommen till våra seglarskolor för Feva under sommarlovet. Feva är en rolig och snabb tvåmansbåt, ett perfekt sätt att lära sig segling. RÖSS har egna Fevor som ingår i seglarskolan. Vi har också två prova-på-lördagar i maj/juni då du kan komma och prova!

 

 

FORTSÄTTARE - när du gått i seglarskola...

Har du gått seglarskola så är du hjärtligt välkommen att fortsätta i grön grupp. Grön grupp börjar samtidigt när skolorna börjar och vi har alltid ett föräldramöte i början av terminen. Grön grupp finns för både optimist och Feva

 

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Samarbetspartners
Lokala sponsorer